Heb je een vacature gezien die aansluit bij je ambitie? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier dat bij de vacature staat. Wil je eerst meer weten over de functie of over de procedure? Neem dan contact op met de manager van het team of met onze recruiter.

1e selectie

We maken eerst een selectie op basis van je opleiding, ervaring en motivatie.

Sollicitatiegesprekken

Pas je binnen het profiel, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Dit gesprek is vaak met de manager van de afdeling, een toekomstige collega en onze recruiter. In dit gesprek willen we jou graag leren kennen. Maar het is net zo belangrijk dat jij ons beter leert kennen. Daarom bespreken we veel tijdens dit eerste gesprek: van je vaardigheden, verwachtingen en hobby’s tot de dagelijkse werkzaamheden van de openstaande functie, de teamsamenstelling en onze verwachtingen van jou als nieuwe collega.

Samen nemen we daarna de beslissing of we met elkaar verder gaan. Besluiten we om verder te gaan, dan vindt er vaak nog een vervolggesprek plaats. Ook kan een assessment en het navragen van referenties onderdeel uitmaken van de vervolgprocedure.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Zijn beide partijen positief? Dan doen we je een voorstel. Ga je akkoord, dan ontvang je alle documenten om alles formeel te maken en kun je starten in jouw nieuwe functie bij de gemeente Vlaardingen! Goed om te weten: we hebben altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Voor je indiensttreding krijg je een e-mail met een link waarin alles al is ingevuld. De aanvraag gaat volledig digitaal, net als de betaling. Je krijgt de VOG thuisgestuurd. Wij willen het origineel graag hebben. De gemaakte kosten kun je declareren.

Jouw start

Als nieuwe collega kom je te werken in een veelzijdige organisatie. Met eigen regels en procedures. Om je in je werk snel thuis te voelen en om snel zelfstandig aan de slag te kunnen, is het belangrijk dat je weet hoe onze organisatie werkt. Je nieuwe collega‘s zorgen er natuurlijk voor dat je ingewerkt wordt in je nieuwe functie. Maar er is ook een algemeen inwerkprogramma. Dat begint met de e-learning ‘hoe werkt de gemeente Vlaardingen?’. Deze introductie laat het functioneren van de gemeente als bestuurlijke en ambtelijke organisatie zien. Een ander belangrijk onderdeel van het inwerkprogramma is de e-learning ‘informatieveilig werken’.

Verder vind je op ons intranet ook:

  • een overzicht om je wegwijs te maken in de systemen die we gebruiken.
  • het organogram met alle afdelingen en teams.
  • een virtuele tour door Vlaardingen.