Onze ambitie: als één team werken voor Vlaardingen

Het Team Bestuurssecretariaat en Kabinet zit dichtbij het vuur. Als linker- en rechterhand van het college B&W, directie, gemeente secretaris en teammanagers weten we precies wat er in Vlaardingen speelt. Iedereen die enthousiast is, van uitdaging houdt en graag dienstverlenend wil werken, past goed bij ons team.

Hart van organisatie

Het team (21 collega’s) bestaat uit kabinetsmedewerkers, secretaresses en administratieve krachten. Wij ondersteunen de burgemeester, gemeentesecretaris, directeuren en teammanagers. Voor hen regelen we onder meer het agendabeheer, coderen we facturen, ondersteuning bij vergaderingen en representatieve activiteiten.

Stappen maken

Het afgelopen jaar is ons team verjongd en hebben we met z’n allen enorme stappen gemaakt. We werken nu in duo’s samen, stemmen goed af en maken duidelijke afspraken. Daardoor kunnen we nog effectiever werken en bijdragen aan de dienstverlening.

We vinden het leuk om ons te ontwikkelen en krijgen daarvoor trainingen en coaching. Het is fijn om deel uit te maken van een lerende organisatie. Samen zijn we een team, samen werken we voor Vlaardingen.

Louise Lahei

Afspraken nakomen is de basis voor samenwerken

Louise Laheij laat zich niet in een ‘vakje’ plaatsen. Ze studeerde aan de Pabo, startte haar carrière in de gezondheidszorg en gaf jarenlang leiding op vluchten naar verre bestemmingen. In de COVID-periode maakte ze de overstap van een luchtvaartmaatschappij naar Vlaardingen. Momenteel geeft ze leiding aan het team Kabinet en Bestuur secretariaat (20 collega’s).

‘We ondersteunen de burgemeester, wethouders, gemeentesecretaris en een aantal teammanagers’, zegt Louise. ‘Uitdagend en verantwoordelijk werk. Er wordt veel van ons verwacht. Afspraken nakomen is voor mij de basis van samenwerken. Doen waar je voor aangenomen bent en leveren wat je belooft. Als dat niet gebeurt, moeten we elkaar aanspreken. Dat is niet altijd leuk, want iedereen wil aardig gevonden worden. Als je toch open en eerlijk met elkaar communiceert, zie je dat de samenwerking beter wordt en mooie resultaten oplevert. Die successen werken aanstekelijk.’

Mouwen opstropen

‘Ik moest wel even wennen in Vlaardingen’, lacht Louise. ‘Bij mijn vorige werkgever waren zaken strak geregeld. Dat is hier anders. Er is hier veel ruimte. Het voordeel is dat er daardoor veel dingen mogelijk zijn. Het nadeel is dat je je weg moet leren vinden. Het is niet zo dat je in een gespreid bedje met een duidelijke opdracht terecht komt. Ik heb de mouwen opgestroopt en ben gewoon aan de bak gegaan.’

Positieve vibe

Louise vindt het leuk om mensen te motiveren om zo effectief en efficiënt mogelijk samen te werken. ‘Zo werkt mijn brein. Ik denk altijd ‘hoe kan dit beter?’. Daarvoor moet je soms zaken veranderen en dat lukt alleen als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn. Die motivatie kun je aanwakkeren met aandacht en gesprekken. Wat kan ik voor je betekenen en wat is je eigen aandeel? Die gesprekken kosten tijd, maar leveren uiteindelijk veel op. Ik vind dat er in de hele organisatie een nieuwe wind waait. Dat ervaar ik als een positieve vibe. We gaan met z’n allen de goede kant op.’