Wijkmanager

Wijkmanager
36 uur

Leefbaarheid, veiligheid en sociale cohesie. Zomaar wat thema's waar je je als wijkmanager mee bezig houdt. Ben jij de verbinder die in de wijk de samenwerking tussen de gemeente Vlaardingen, de bewoners en ondernemers en andere (maatschappelijke) organisaties organiseert? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als wijkmanager ben jij de ogen en oren in de wijk. Samen met onder andere de gebiedsmanager, weet jij wat er speelt in jouw wijk en draag je bij aan een prettige leefomgeving. Hierbij heb je oog voor de behoeften en inbreng van bewoners en doelgroepen met diverse (culturele) achtergronden. Zo stimuleer je overlegstructuren tussen interne en externe belanghebbenden. Je signaleert en analyseert de kansen en knelpunten in de wijk en vertaalt deze naar concrete inzet, interventies of adviezen voor Vlaardingen.

In hoofdlijnen bestaat jouw werk uit:

 • Netwerken tot stand brengen met en tussen wijkorganisaties, ondernemers, bewoners en de gemeente.
 • Signaleren en coördineren van de doorontwikkeling van de opgaven van de wijk en bewaken van concrete uitvoering van (complexe) programma's en projecten die hieruit voortvloeien.
 • Adviseren en ondersteunen van het College van B&W.
 • Fungeren als kwartiermaker van het maatschappelijk belang bij multidisciplinaire en complexe projecten.

Wie ben jij?
Je bent zelfstandig en flexibel en tegelijkertijd bewust van de omgeving en politiek. In dit speelveld weet je goed de verschillende belangen af te wegen en de grenzen te bewaken. Vanuit de kennis van jouw gebieden en de relevante maatschappelijke opgaven weet je de vertaalslag te maken van gebiedsgericht werken naar een stadsbrede aanpak en vice versa. Je bent communicatief ingesteld en weet de juiste toon te vinden in overleg met collega's, bestuur, professionals en bewoners. Daarbij ben je ook zichtbaar en goed benaderbaar en je staat open voor nieuwe ideeën en pragmatische oplossingen.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO/WO werk- en denkniveau gecombineerd met een goed inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen;
 • Tenminste 5 jaar ervaring, bij voorkeur op het gebied van gebieds-opgavegericht werken en burgerparticipatie;
 • Vaardigheid in het ontwikkelen van scenario's en het opstellen van nota's en adviezen.

Jouw team en de organisatie
Het team bestaat uit drie wijkmanagers en is onlangs versterkt met een trainee wijkmanager. Door het vertrek van één van de wijkmanagers, in verband met pensionering, ontstaat deze vacature.
Iedere wijkmanager werkt in één of meerdere gebieden en bepaalt in overleg met de samenwerkingspartners welke zaken prioriteit krijgen.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 3.701,- tot € 5.372,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Soms ben je op het stadskantoor, middenin hartje centrum, maar veel vaker nog ben je in de wijk te vinden. Ook werken we gedeeltelijk vanuit huis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen "Vlaardingse" School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Mandy Engelchor of Rob van Veen, wijkmanagers, via 010-2484000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via 010 248 4364.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact op.