Werkplekondersteuner

Werkplekondersteuner
36 uur

Om ons werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren is een goed functionerende werkplek noodzakelijk. Ben jij een echte dienstverlener met een voorliefde voor ICT? Lees dan snel verder!


Wat ga je doen?
Als werkplekondersteuner help jij je collega’s binnen de organisatie aan de juiste apparatuur en leg je uit hoe de middelen werken. Op afspraak help je bij problemen aan de devices.

Wat je onder andere doet in deze functie:

 • TOPdesk meldingen en verzoeken afhandelen. Standaad aanvragen en wijzigingen, zoals het configureren van een gebruikersaccount en het uitdelen van rechten, handel je direct af. Complexere problemen draag je over aan de leverancier, je houdt de regie over de voortgang.
 • Logistieke werkzaamheden, zoals het plaatsen en verhuizen van pc’s, laptops, multifunctionals en randapparatuur. Daarbij verricht je ook ondersteunende werkzaamheden t.b.v. het technisch beheer van ICT werkplekken.
 • Je levert bruikleen devices met bruikleenovereenkomst aan gebruikers uit op afspraak. Je geeft uitleg over de devices en verhelpt verstoringen.
 • Registreren en controleren van inkomende (ICT gerelateerde) goederen en zet ze op naam.
 • Handleidingen en procedures voor standaard gebruik hard- en software schrijven en up to date maken en houden.


Wie ben jij?
Als werkplekondersteuner beschik je over technische basiskennis over hardware, audiovisuele middelen en Windows 10. Belangrijker nog is dat je een bovenmatige interesse en nieuwsgierigheid naar ICT hebt en je daardoor snel bekend bent met nieuwe hard- en software. Je bent een echte dienstverlener. Je bent in staat technische termen te vertalen naar zowel leveranciers als onze eindgebruikers (je collega’s binnen de organisatie) Ook onder tijdsdruk blijf jij geduldig en vriendelijk naar je klant en zoek jij vooral naar wat er wel kan. Je kunt goed inschatten wanneer iets prioriteit heeft en op basis daarvan zelf je afspraken inplannen en afhandelen.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau in de richting van ICT en bent bij voorkeur in het bezit van certificaten als MD100, MD101 of bereid deze te halen. Je snapt in ieder geval de relatie tussen de client en de server.
 • Ervaring met troubleshooting en ondersteunen van werkpleksoftware zoals windows 10, Ms Outlook, mobile device management en apparatuur zoals telefoons, smartphones, ipads, laptops en printers.
 • Je kent een pakket zoals TOPdesk of andere incident registratie systemen en leert hierdoor TOPdesk snel te begrijpen.
 • Rijbewijs B, omdat je soms ook apparatuur naar andere locaties moet brengen.


Jouw team en de organisatie
Samen met 2 andere werkplekondersteuners en 3 servicedeskmedewerkers (team in opbouw) maak je deel uit van het regieteam dat samenwerkt met onze cloudpartner die de ICT-infrastructuur en het beheer levert. Het ICT regieteam is samengesteld uit collega’s vanuit team ICT en team Informatiemanagement. Gezamenlijk voeren wij de regie op operationeel en strategisch niveau. Het kan zijn dat je bij verlof of verzuim pendelt tussen servicedesk en werkplekondersteuning om collega’s te ondersteunen.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving . Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

 

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 2.255,- tot € 3.301,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 7). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zodat er altijd bezetting is tussen 7:30 uur en 17:00 uur.
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie met onze medewerkers.


Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Gertjan Baars, teammanager ICT of David Kossowski, Servicelevel manager, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatiebutton.


Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.