Vergunningverlener bouw en woning toezicht

 Vergunningverlener Bouw- en woningtoezicht 36 uur

Zorg jij dat bouwvergunningen verleend worden waardoor de ver(bouw) van “je eigen wijk” nog mooier wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 Wat ga je doen?

In deze mooie uitdaging binnen onze gemeente, ga je aan de slag met uiteenlopende verzoeken en aanvragen op het terrein van de omgevingswet zoals dakkapellen en uitbouwen. Je gaat de meest voorkomende vergunningaanvragen zelfstandig beoordelen en behandelen. Daarbij communiceer je op een zakelijke en dienstverlenende wijze naar aanvragers en ben je in staat om regie over het vergunningsproces te voeren. Daarbij hoort onder meer dat je de geldende termijnen goed in de gaten houdt zodat procedures juist verlopen. Daarnaast toets je continu de procedures aan het onderliggende besluit. Je hebt daarbij contact met verschillende betrokkenen zoals, aanvragers, architecten en niet onbelangrijk met je collega’s en het bestuur van de gemeente Vlaardingen. Een goed gevoel voor politieke verhoudingen is dan ook belangrijk om je rol goed uit te kunnen voeren. In onze gemeente zijn de lijnen kort en zie je vaak direct de impact en het resultaat van je werk. Veel collega’s vinden dat een mooie meerwaarde van werken bij onze organisatie!

 Wie ben jij?


Jij hebt al ervaring opgedaan in het beoordelen en/ of coördineren van WABO-vergunningaanvragen. Je wordt de contactpersoon naar de klant/ aanvrager. Je hebt daarbij contact met verschillende partijen met uiteenlopende belangen. Jij vindt het een mooie uitdaging om binnen de gegeven mogelijkheden mee te denken. Je werkt goed samen met je collega’s om duidelijke en strakke procedures te kunnen volgen. Daarbij communiceer je helder zowel intern als met externe betrokkenen. Je staat daarbij stevig in je schoenen, ook als de externe druk wordt opgevoerd wanneer je een besluit neemt dat negatief is voor de aanvrager. Met de invoering van de nieuwe omgevingswet op 1 januari 2023, wordt onder meer de omgevingstafel geïntroduceerd. Hierbij schuiven meerdere experts aan (bijvoorbeeld de DCMR, VRR, OZHZ). Dit  vind jij interessant, ook om jezelf te  blijven ontwikkelen.

 Wat we verder nog belangrijk vinden:

  • HBO denk- en werkniveau (bijvoorbeeld bouwkunde).
  • Ervaring met bouwzaken en handhavingsprocedures vinden wij een belangrijke pré.
  • Je bent resultaatgericht en weet je advies zowel schriftelijk als mondeling overtuigend over te brengen.

 

Jouw team en de organisatie

Binnen de organisatie wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van Vlaardingen naar een vitale stad. Jouw nieuwe team Bijzondere Wetten en Bouw- en woningtoezicht, houdt zich onder andere bezig met de vergunningverlening voor de Alcoholwet, WABO en de APV en met het controleren van de naleving van bouw- en veiligheidsvoorschriften. Je collega’s van Bouw- en woningtoezicht vormen een hechte club die elkaar graag opzoeken om te sparren over werkinhoud.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?

Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van: 

  • Salaris van € 3017,- tot € 4562,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 10, 36 uur). Afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Een goed ABP-pensioen.
  • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
  • Momenteel werken wij veel vanuit huis. Ook na de coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken, maar er kan natuurlijk ook gewerkt worden op het stadhuis in “hartje centrum”.
  • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.

 

Meer weten of meteen solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Esther Zeegers, teammanager Bijzondere Wetten, Bouw- en Woningtoezicht op telefoonnummer 010-2484000. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met x recruiter bij gemeente Vlaardingen. Wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of theedrinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiters Suzan van Os (010 2484364) en Nina van de Pieterman (0612417370) gaan graag met je in gesprek.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!  Klik dan op de sollicitatie button. Voor deze vacature hebben we geen sluitingsdatum. Bij geschikt bevonden reactie nemen wij direct contact op.