Vergunningverlener Bijzondere Wetten

Vergunningverlener Bijzondere Wetten
32 - 36 uur
Vlaardingen is een bruisende stad met veel horeca gelegenheden en evenementen. Dit betekent voor onze vergunningverleners dat er veel aanvragen binnen komen. Ken jij de Alcoholwet en de APV op je duimpje? Duik jij als een soort detective in een aanvraag? Zorg jij dat je alle informatie hebt, binnen de geldende termijnen? Lees dan snel verder!

 

Wat ga je doen?
Er wordt in Vlaardingen een hoop georganiseerd. Maar geen feestje zonder vergunning! Er komen veel aanvragen binnen. Jij verleent de (soms complexe) vergunningen in het kader van de Alcoholwet en de APV. Jij behandelt de aanvraag van A tot Z. Jij hebt contact met klanten, inwoners en ondernemers over hun aanvraag en verstrekt informatie over de procedure voor het verlenen van vergunningen. Belangrijk is daarbij het bewaken van de (fatale) termijnen voor het aanleveren van informatie met betrekking tot de gevraagde vergunning.

In hoofdlijnen houd jij bezig met:

 • (complexe) vergunningen verlenen of afwijzen
 • informeren van klanten, inwoners en ondernemers
 • bewaken van het proces

 

Wie ben jij?
Jij vindt de afwisseling van de verschillende vergunningen leuk. Je kunt makkelijk schakelen tussen de diverse werkzaamheden. Je bent goed in plannen en organiseren, maar je raakt niet in paniek als je dag toch anders verloopt dan je van tevoren had gedacht. Jij houdt je hoofd koel en ziet er de uitdaging in om af te wijken van wat je van plan was en je werk toch af te krijgen. Jij brengt een boodschap over en je deinst niet terug voor een stevig gesprek met bijvoorbeeld een ondernemer. Veel aanvragen worden incompleet aangeleverd. Geduldig en overtuigend ga jij achter je informatie aan en leg je duidelijk de consequenties uit wanneer stukken niet op tijd worden aangeleverd. Bij wat complexere aanvragen ga jij uit van wat er wél kan: je bekijkt de mogelijkheden binnen de kaders die de wet voorschrijft. Als collega ben je een teamspeler. Je zoekt de samenwerking op en bent geïnteresseerd in het werk van je collega’s, zodat jij allround kennis op doet en nog verder groeit in jouw functie. Jij stelt je positief kritisch op: waarom doen we het werk zoals we het doen en kan het misschien ook anders?

Wat we verder nog belangrijk vinden:

 • HBO werk- en denkniveau, met een afgeronde juridische opleiding.
 • Uit jouw cv blijkt dat je ervaring hebt met verlenen van vergunningen inzake bijzondere wetten.


Jouw team en de organisatie
Het team Bijzondere Wetten houdt zich onder andere bezig met de vergunningverlening in het kader van de Alcoholwet en de APV (breed), waaronder evenementen, standplaatsen en collecten.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

 

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 2.581,00 tot € 3.732,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 8). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

 

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Bryan Visser, teammanager Veiligheid en Bijzondere Wetten, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!


Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact op.