Strategisch adviseur Control en Kwaliteit

Strategisch adviseur Control en Kwaliteit
36 uur

Een partner in o.a. (strategische) besluitvormingen, rechtmatigheidsverantwoording, beheersing vanuit de three lines model en inrichting risicomanagement. Ben jij als adviseur, met ervaring binnen de (gemeentelijke) overheid een aanvulling op ons team? Lees dan snel verder


Werken aan Vlaardingen
Als strategisch adviseur Control en Kwaliteit overzie je de belangrijkste beleidsontwikkelingen en risicogebieden binnen de organisatie in combinatie met de bijbehorende bestuurlijke opgaven. Je adviseert gevraagd en ongevraagd op het juiste niveau over onderwerpen die de positie van de gemeente beïnvloeden.

Jouw werk in hoofdlijnen:

 • Je regisseert het proces van de rechtmatigheidsverantwoording. Je helpt de juiste stappen tijdig te zetten om het college in staat te stellen de rechtmatigheidsverklaring af te geven.
 • Jij bent de regisseur van het proces om te komen tot een oordeel over het voldoen van getrouwheid, over de aanwezigheid, juiste inrichting en uitvoering van de administratieve organisatie en interne controle maatregelen en de werking van de financiële administratie en de P&C cyclus.
 • Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de interne auditfunctie en de audit methodologie.
 • Je adviseert en ondersteunt bij het identificeren van risico’s en het bepalen van de gewenste beheersing (o.a. ondersteuning van de organisatie bij borging en bepaling financieel risico).
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken en doorvoeren van concern brede ontwikkelingen (b.v. nieuw risicomanagement en ontwikkeling van besturing- en beheersingsinstrumenten).
 • Je vervult een trekkende rol binnen het team bij het opleveren en gericht werken aan innovatie en verbetering van bedrijfsprocessen inclusief VIC proces.

 

Wanneer hebben wij een match?
Jij staat stevig in je schoenen en je kunt op je eigen handelen reflecteren en dilemma’s goed benoemen. Trends en ontwikkelingen herken je vroegtijdig en je organiseert de dialoog daarover en de bijhorende acties. Jij vindt het belangrijk om samen met je directe collega’s binnen het team, met elkaar een (team)prestatie neer te zetten en hierin het voortouw te nemen. Jij kunt een boodschap overbrengen op bestuurlijk niveau als ook op de werkvloer. Je bent daarin duidelijk, luistert naar het verhaal van je gesprekspartner en sluit daarop aan met jouw advies. In een stressvolle situatie blijf jij kalm en ga je weloverwogen te werk. Je gaat voor kwaliteit, neemt het initiatief, enthousiasmeert en creëert draagvlak voor continue verbeteringen.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding met aandacht voor het vakgebied auditing bij voorkeur in bezit, of in opleiding tot, RC, RA of RO.
 • Je hebt recente, relevante werkervaring van minimaal 2 jaar binnen het werkveld van interne controle en risicomanagement bij de (gemeentelijke) overheid.
 • Je weet jezelf goed te positioneren binnen de organisatie, begrijpt welke belangen er spelen.
 • Je herkent je in de kernwaarden van onze organisatie: Samen, professioneel, leren en trots.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Waardering: Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 4.343,00 tot € 5.960,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 12.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek is 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Meer dan 50 up-to-date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie met onze medewerkers.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Samen met je nieuwe team

Onze focus ligt op de stad. We werken toe naar een proces-opgavenmodel waardoor we in staat zijn adequaat te reageren op ontwikkelingen en veranderingen in onze omgeving en de vertaalslag te maken naar de situatie binnen de organisatie. Ons doel is om een organisatie te zijn waarvan de binnenkant van de organisatie in balans is met de buitenkant, de Vlaardingse samenleving.

Het team Control en Informatiebeveiliging is een belangrijke (business)partner voor het bestuur, directie en alle organisatieonderdelen binnen de gemeente Vlaardingen. Het team bestaat uit een concerncontroller, drie adviseurs control en kwaliteit (waarvan deze vacature onderdeel is), een medewerker (verbijzonderde) interne controle en twee adviseurs CISO/ FG.


Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie, het team of onze organisatie? Neem dan contact op met Jacqueline de Jong-Groeneveld, concerncontroller, via 010 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via 010 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!

 

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.