Senior vergunningverlener APV en Bijzondere Wetten

Senior vergunningverlener APV en Bijzondere Wetten
36 uur

Vlaardingen is een bruisende stad met veel horeca gelegenheden en evenementen. Dit betekent voor onze vergunningverleners dat er veel aanvragen binnen komen. Ken jij de Alcoholwet en de APV op je duimpje? Schrik jij niet van een grote hoeveelheid en complexiteit van aanvragen? Sterker nog, overzie jij daarbij het grotere geheel en adviseer jij graag je collega’s over de gevolgen van beslissingen in deze zaken? Lees dan snel verder!

 

Wat ga je doen?
Als senior vergunningverlener coördineer jij het hele proces rondom de totstandkoming en afgifte van vergunningen op het gebied van APV en Bijzondere Wetten.

In hoofdlijnen houd jij bezig met:

 • Afhandelen van complexe dossiers, zowel adviseren als zelf vergunningen verlenen
 • Adviseren van je collega’s binnen het team, jij bent dé vraagbaak
 • Coördineren: je zorgt voor verbinding tussen het team en de rest van de organisatie.
 • Communiceren: je overlegt met onze samenwerkingspartners, adviseert het bestuur en onderhoudt contacten met inwoners en ondernemers.
 • Je vertegenwoordigt het team bij de bezwarencommissie

 

Wie ben jij?
Jouw ruime juridische kennis en ervaring is van cruciaal belang, besluiten moeten immers op de juiste grondslag en goed gemotiveerd worden opgemaakt. Je legt duidelijk en overzichtelijk uit wat de kaders van de wet- en regelgeving zijn en welke keuzes daarbinnen gemaakt kunnen worden. Jij bent iemand die goed kan plannen en organiseren. Je eigen werk is goed voorbereid zodat je zelf op de juiste momenten de juiste afwegingen en beslissingen kunt maken. Maar je hebt uiteraard ook de termijnen goed in beeld, waar juridische activiteiten merendeels van afhankelijk zijn.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO werk- en denkniveau, met een afgeronde juridische opleiding
 • Je bent politiek en bestuurlijk sensitief: je weet wat er speelt, je snapt waar de gevoeligheden liggen en je begrijpt wat dit betekent voor je werk. Je bent je bewust van de soms uiteenlopende belangen.
 • Hoewel jij voornamelijk zelfstandig te werk gaat, zoek je de samenwerking binnen de organisatie op. Samen met je collega’s, zowel binnen je eigen afdeling als op andere afdelingen, hebben jullie een gezamenlijk doel om naartoe te werken.


Jouw team en de organisatie
Het team Bijzondere Wetten houdt zich onder andere bezig met de vergunningverlening in het kader van de Alcoholwet en de APV (breed), waaronder evenementen, standplaatsen en collecten.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

 

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 3.396,00 tot € 5.009,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 10). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.

 

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Bryan Visser, teammanager Veiligheid en Bijzondere Wetten, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!


Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.