Senior adviseur Processen

Senior Adviseur Processen
36 uur

Wij gaan de komende jaren door met de verbetering van de kwaliteit van onze organisatie. Daarbij ligt er een sterke focus op de verdere beheersing van onze processen. Wij zoeken iemand die sterk is in organisatieveranderingen. Ben jij bekend met de Lean methodiek en bij voorkeur gediplomeerd, lees dan vooral verder.

Wat ga je doen?
Jij gaat ervoor zorgen dat onze bedrijfsvoeringsprocessen nog verder verbeterd worden. Dat doe je door processen op te stellen, te verbeteren en te implementeren en waar mogelijk te optimaliseren. Je kijkt daarbij ook naar de werkwijzen en probeert deze te verbeteren en te borgen in het domein. Je denkt en werkt daarbij domeinoverstijgend. Alle verbetertrajecten worden centraal georganiseerd binnen de zogenaamde 'scheepswerf'.

In de komende jaren staan er al meerdere verbeterprogramma's gepland. Daarnaast vragen wij je om proactief aan de slag te gaan om andere verbeterpunten te signaleren en deze in verandertrajecten om te zetten in samenspraak met de proceseigenaar. Daarbij gebruik je nadrukkelijk de kennis die je hebt opgedaan in een gemeentelijke omgeving.
De functie omvat onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Signaleren/inventariseren van de mogelijkheden tot procesverbeteringen in de financiële, administratieve en P&C processen;
 • Begeleiden van procesverbetertrajecten binnen het domein als facilitator naast de proceseigenaar.
 • Gesprekspartner, namens bedrijfsvoering, over procesverbeteringen met de concerncontroller, de directie, de portefeuillehouder, de externe accountant en de auditcommissie;
 • Voorstellen uitwerken (procesvoorstellen, projectopdrachten, plannen van aanpak etc.) met betrekking tot procesverbeteringen;
 • Rapporteren over de voortgang van de projecten die je aanstuurt.

Een dag als Procesadviseur:
Je start de dag met het werkoverleg binnen Financiën, waarbij je scherp bent op verbeteringen die je constateert over het op te leveren P&C document. Vervolgens heb je een gesprek met de organisatieadviseur over domein overstijgende projecten die plaats vinden. Tussendoor krijg je mails om mee te denken over het nieuwe financiële systeem welke door de gemeente op de rol staat en via zo veel als mogelijk gestandaardiseerde processen geïmplementeerd moeten worden. Na de lunch heb je een meeting staan in de Scheepswerf waarbij er een update gevraagd wordt over de lopende projecten. Aan het eind van de dag heb je tijd gereserveerd om je voor te bereiden op een sessie die gepland staat, waarbij je als facilitator begeleiding biedt aan de proceseigenaar bij het in kaart brengen van zijn primaire processen.

Wie ben jij?
Jij bent een adviseur die zich gemakkelijk beweegt binnen het gemeentelijke domein. Jij kijkt altijd naar mogelijkheden om processen efficiënter en effectiever te laten verlopen. Door je overtuigingskracht kun je mensen meenemen om anders te gaan werken. Daarbij zorg je ervoor dat je in verbinding blijft met je collega's zodat jullie de verandering samen kunnen realiseren.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

 • HBO/WO werk- en denkniveau bij voorkeur in de richting van bedrijfseconomie of accountancy.
 • Kennis en ervaring met Lean.
 • Bij voorkeur (Green) Belt gecertificeerd.
 • Aantoonbare ervaring in de begeleiding van verbetertrajecten.
 • Ervaring als adviseur of consultant binnen een gemeentelijke omgeving.
 • Je hebt gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente.

Jouw team en de organisatie
Het domein bedrijfsvoering bestaat uit verschillende teams, waaronder Financiën, Inkoop, HRM, Juridische Zaken etc. Primair valt deze functie binnen het team Financiën, welke bestaat uit de medewerkers van de financiële administratie, financieel adviseurs, financieel beleidsmedewerkers en een fiscaal adviseur. Het team omvat ongeveer 25 enthousiaste en betrokken medewerkers.

Naast dit domein bestaat de gemeentelijke organisatie verder uit de portefeuilles Fysiek, Sociaal & Dienstverlening en Concern.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 4.020,- tot € 5.725,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken. Wij blijven gedeeltelijk thuiswerken. Wij zorgen voor de faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen "Vlaardingse" School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marc Advocaat, Teammanager Financiën op telefoonnummer 010-2484000. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Suzan van Os, onze recruiter via 010 248 4364.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij geschikt bevonden reactie(s) nemen wij direct contact op.