Senior Adviseur verbetering financiële processen

Senior Adviseur verbetering financiële processen 36 uur
Wij gaan de komende jaren door met de verbetering van de kwaliteit van onze organisatie. Daarbij ligt er een sterke focus op de verdere beheersing van onze processen (financieel en materieel). Ben jij sterk in het realiseren van veranderingen?

Wat ga je doen?

Jij gaat er samen met je collega’s voor zorgen dat onze financieel-administratieve processen nog verder verbeterd worden. Dat doe je door verschillende projecten op financiële en inhoudelijke kwaliteit te analyseren. Je kijkt daarbij met name naar de kwaliteitscontrole en vanzelfsprekend de interne beheersing. Je denkt en werkt daarbij overkoepelend en kunt over de materie heen kijken. In de komende jaren staan er al meerdere verbeterprogramma’s gepland. Daarnaast vragen wij je om proactief aan de slag te gaan om andere verbeterpunten te signaleren en deze in verandertrajecten om te zetten. Daarbij gebruik je nadrukkelijk de kennis die je hebt opgedaan in een gemeentelijke omgeving.

De functie omvat onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Signaleren/inventariseren van de mogelijkheden tot procesverbeteringen in de financiële, administratieve en P&C processen;
 •  Gesprekspartner, namens team Financiën, over procesverbeteringen met de concerncontroller, de directie, de portefeuillehouder, de externe accountant en de auditcommissie;
 • Voorstellen uitwerken (procesvoorstellen, projectopdrachten, plannen van aanpak etc. ) met betrekking tot procesverbeteringen;
 • Projecten aansturen die zijn gericht op verbeteringen van financiële, administratieve en P&C processen. Bij deze projecten kunnen medewerkers van Team Financiën betrokken zijn, maar ook (beleids-) medewerkers uit andere teams;
 • Rapporteren over de voortgang van de projecten die je aanstuurt. 

Wie ben jij?

Jij bent een adviseur die zich gemakkelijk beweegt binnen het gemeentelijke domein. Jij kijkt altijd naar mogelijkheden om processen efficiënter en effectiever te laten verlopen. Door je overtuigingskracht kun je mensen meenemen om anders te gaan werken. Daarbij zorg je ervoor dat je in verbinding blijft met je collega’s zodat jullie de verandering samen kunnen realiseren.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

 • HBO werk- en denkniveau bij voorkeur in de richting van bedrijfseconomie of accountancy.
 • Ervaring als adviseur of consultant binnen een gemeentelijke omgeving.
 • Je hebt gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente. 

Jouw team en de organisatie
Het team Financiën bestaat uit de medewerkers van de financiële administratie, financieel adviseurs, financieel beleidsmedewerkers en een fiscaal adviseur. Het team omvat ongeveer 25 enthousiaste en betrokken medewerkers. Het team maakt samen met enkele andere ondersteunende teams onderdeel uit van de portefeuille Bedrijfsvoering. Naast deze portefeuille bestaat de gemeentelijke organisatie verder uit de portefeuilles Fysiek, Sociaal & Dienstverlening en Concern.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?

Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 3.615,- tot € 5.247,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11, 36 uur). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Momenteel werken wij veel vanuit huis. Ook na de coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken, maar er kan natuurlijk ook gewerkt worden op het stadhuis in “hartje centrum”.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.

Meer weten of meteen solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marco Jonker, Teammanager Financiën op telefoonnummer 010-2484000. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Suzan, onze recruiter via 010 248 4364. Wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of theedrinken en de mogelijkheden bespreken? Ook dan gaan we graag met je in gesprek.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!  Klik dan op de sollicitatie button.

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij geschikt bevonden reactie(s) nemen wij direct contact op