Senior Adviseur fysieke leefomgeving 36 uur

Senior-adviseur fysieke leefomgeving 36 uur
Met de nadruk op het milieuaspect

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. Een integrale benadering die moet leiden tot een goede en duurzame fysieke leefomgeving. Sla jij de brug naar ons beleid? Zoek jij de juiste mensen bij elkaar om samen Vlaardingen nog mooier te maken?

Wat ga je doen?
Samen met je collega’s ontwikkel je ruimtelijk beleid, adviseer je daarover en pas je het beleid toe. Je neemt deel aan projectgroepen en adviseert in die rol je collega’s, bestuurders, inwoners en ondernemers over ruimtelijke kaders en procedures. Vragen van inwoners en ondernemers (help) je vertalen naar concrete acties die nodig zijn om ontwikkelingen mogelijk te maken. Met de komst van de Omgevingswet wordt de strategische ontwikkeling van de fysieke leefomgeving één integraal traject. Dat betekent dat je zowel binnen als buiten de organisatie samenwerkt en vanuit meerdere disciplines het hele plaatje bekijkt.

In hoofdlijnen houd jij je in deze rol bezig met:

 • het ontwikkelen van, adviseren over en toepassen van ruimtelijk beleid.
 • optimaliseren van werkprocessen binnen het beleidsveld en bijdragen aan het succesvol invoeren van de Omgevingswet
 • grote betrokkenheid bij het opstellen van het omgevingsplan

 

Wie ben jij?
Jij bent een ervaren adviseur met verstand van zaken. Jij hebt namelijk inhoudelijke kennis op het gebied van ruimtelijke ordening en visie op de fysieke leefomgeving en welke rol de Omgevingswet daarbij speelt. Planologie, ruimtelijke visie, strategievorming en het vertalen daarvan in uitvoeringsbeleid en projecten draait om het verbinden van projecten, initiatieven en beleidsdoelstellingen. Jij kunt zowel binnen als buiten de kaders van je eigen vakgebied denken en daar de juiste mensen bij betrekken, zowel intern als extern. Jij snapt hoe een gemeentelijke organisatie werkt en hebt gevoel voor de bestuurlijke omgeving. Samenwerking vind jij heel belangrijk en je vindt het leuk om als team samen te groeien en te ontwikkelen.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in de richting van ruimtelijke ordening of planologie.
 • Je hebt enkele jaren ervaring met ruimtelijke processen en als adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening. Uiteraard heb jij kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met de politiek gevoelige milieuaspecten.
 • Je hebt ervaring met gemeentelijke besluitvormingsprocedures.
 • Je hebt kennis van de Omgevingswet, opgedaan door cursussen of trainingen.


Jouw team en de organisatie

Het team Economie, Milieu, Ruimte & Wonen is een spil in het integraal werken, met name op het gebied van de fysieke leefomgeving. Het is een team vol enthousiaste, betrokken professionals die te maken hebben met veel politiek gevoelige projecten. Het team bestaat onder andere uit stedenbouwkundigen, medewerkers Economische Zaken en medewerkers Ruimtelijke Ordening.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.


Wat hebben wij jou te bieden?

Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 3.701,- tot € 5.372,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11, 36 uur). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken. Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.

Meer weten of meteen solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Ilze Kooijman, teammanager economie, milieu, ruimte en wonen op telefoonnummer 010-2484000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiters Suzan van Os en Nina van de Pieterman gaan graag met je in gesprek! Suzan is bereikbaar via 010 248 4364 en Nina via 0612417370.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij geschikte reactie(s) nemen wij direct contact op.