Projectleider gebiedsontwikkeling

Projectleider Gebiedsontwikkeling
36 uur
De uitdaging? Bouwen aan een woningvoorraad van 39.000 woningen in 2030! Jij hebt een brede kijk op Vlaardingen en je overziet hoe dit past in het geheel. Zorg jij er voor dat iedereen zijn beste beentje voor zet om gebiedsontwikkeling tot een goed resultaat te leiden? Wil jij de afwisseling van diverse projecten met de zekerheid van een vaste baan? Lees dan snel verder!


Wat ga je doen?
Dankzij jou en jouw projectteam(s) wordt Vlaardingen nog mooier. Jij neemt de leiding op je van diverse fysiek ruimtelijke projecten zoals woningen en sportaccommodaties. Je bent verantwoordelijk van A tot Z: van het opstellen van de projectopdracht en samenstellen en leiden van het projectteam tot en met dat de plannen daadwerkelijk uitgevoerd worden. Je hebt daarbij oog voor meer dan alleen het neerzetten van het vastgoed: je neemt ook het maatschappelijke vraagstuk in overweging. Hoe gaan we met de omgeving en de voorzieningen om? Hoe krijgen en houden we de stad in balans?

Meer in detail houd jij je in deze baan bezig met:

 • aansturen van het projectteam
 • opstellen van projectplannen aan de hand van de projectopdracht
 • zorgen dat de uitvoering van de projecten volgens plan verloopt, met oog voor de inwoner, het bestuur én de interne opdrachtgever
 • rapporteren over de projectvoortgang en op tijd signaleren en bespreken van knelpunten. Bij escalatie ben jij de eerste in lijn die ervoor moet zorgen dat het probleem wordt opgelost.

3 dagen per week ben je specifiek verantwoordelijk voor een aantal projecten in het stadsprogramma Rivierzone onder aansturing van de programmamanager(s) Rivierzone samen met het programmateam Rivierzone. Dit is een van de grootste gebiedsontwikkelingen binnen Vlaardingen de komende jaren.

Wie ben jij?
Als ervaren projectleider weet jij hoe je een project tot een goed einde brengt. Je hebt een opdracht gekregen en gedurende het gehele proces werk jij naar dat doel toe. Je kunt sturen op tijd, geld, informatie, organisatie en kwaliteit en waar nodig stuur je plannen bij. Een project doe je niet alleen maar met je team. Jij zoekt actief de samenwerking op met zowel interne betrokkenen als externe partijen. En als het er op aan komt sla jij met je vuist op tafel een neemt die beslissing. Dat een antwoord ‘’nee’’ kan zijn deins jij niet voor terug. Jij kunt namelijk uitleggen wat we doen en waarom dat zo is en dat we werken binnen de opgaves die de organisatie nu heeft beschreven. Als projectleider heb jij de verantwoordelijkheid voor het project en dat betekent dat je ook moet kunnen incasseren. Jij weet hoe het werkt in een politieke omgeving en ziet daar ook de uitdaging in.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

 • HBO/WO werk- en denkniveau op het gebied van gebiedsontwikkelingen (oa MsRE) met (aanvullende) afgeronde opleidingen zoals projectmatig werken (PMC), PRINCE 2, omgevingsmanagement en/of procesmanagement.
 • Ruime ervaring als projectleider met ruimtelijke projecten/gebiedsontwikkeling.

Samen met je nieuwe team
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving . Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.
Bij jouw nieuwe team Projectenbureau werken meerdere projectleiders samen met planeconomen, juristen en projectondersteuners aan de meer dan 100 projecten die als doel hebben om van Vlaardingen een mooie en duurzame stad te maken. Dit team is volop in beweging en ontwikkeling om het professionele projectenbureau voor de gemeente te zijn. En dat doen we Samen.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 4.781,- tot € 6.470,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 12). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk vanuit huis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Kansen om jezelf verder te ontwikkelen en manifesteren in het domein van gebiedsontwikkeling
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Kim Kuiper, teammanager plannen en projecten, via 010 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via 010 248 4364.


Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Na het ontvangen van een geschikt cv nemen we zo snel mogelijk contact met je op.