Planeconoom


Planeconoom 32-36 uur


Een gemeente die volop in beweging is en waar verschillende (woning)bouwprojecten gaan plaatsvinden. Ga jij samen met je collega’s “je eigen straat of wijk” realiseren door uitvoering van projecten en de bijbehorende grondexploitaties?

Wat ga je doen?

Je begint bij ons op een mooi moment, want er staat veel te gebeuren. Binnen de gemeente Vlaardingen worden de komende jaren meer dan 5000 woningen gebouwd. Denk daarbij aan de herontwikkeling van de Westwijk, maar ook aan faciliterende woningbouwprojecten, sportlocaties en schoolgebouwen. Je krijgt dus niet alleen grondexploitaties voor je kiezen maar ook allerlei andere financiële vragen. Al onze projecten vinden plaats in bebouwd stedelijk gebied waar veel problematiek rondom milieu, duurzaamheid, parkeren en andere zaken spelen waardoor het altijd complex is. Je werkterrein is allesbehalve eentonig en je bent regelmatig buiten. Je werkt nauw samen met de gebiedsmanagers, met de projectleiders en andere teamcollega’s en met collega’s van Financiën, Vastgoed en Stedelijk Beheer.

De planeconomen hebben op dit moment de elf grondexploitaties op orde, een tweetal wordt dit jaar herzien. De meeste werkprocessen zijn beschreven en de draaiboeken voor alle rapportages liggen klaar. De basis is dus op orde, waardoor het professionaliseren van dit vakgebied de komende tijd onder meer gericht zal zijn op:
• Onder de loep nemen van de systematiek plankosten;
• Doorbelasten kosten op projecten, inclusief werkafspraken, verder ontwikkelen;
• Ontwikkelen (kosten-)database per gebied;
• Implementeren van de gewijzigde wetgeving BBV en VPB;
• Actualiseren nota grondbeleid.

 Wie ben jij?

Jij bent een proactieve teamspeler die resultaatgericht werkt. Je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus en brengt overtuigingskracht mee aan tafel. Transparantie en integriteit staat hoog bij jou in het vaandel. Je bent stressbestendig ook als de druk wordt opgevoerd. Wij zoeken een planeconoom met (enige) ervaring binnen een gemeente. Wij gaan er dus van uit dat je weet wat de voornaamste taken zijn in een dergelijke functie. Heb je specifieke vragen? Bel dan met teammanager Kim Kuiper op 010-2484000.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

• WO werk- en denkniveau en een voor het vakgebied relevante, afgeronde opleiding;
• Verder heb je ervaring als planeconoom voor gebiedsontwikkelingen binnen een gemeente;
• Je hebt kennis van gemeentefinanciën en relevante wetgeving zoals Wet Ruimtelijke Ordening (WRO) en Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) provincies en gemeenten.

Jouw team en de organisatie

Het team Plannen & Projecten werkt in opdracht van voornamelijk de gebiedsmanagers aan fysiek ruimtelijke projecten in de stad.
De acht projectleiders, drie gebiedsmanagers, vier programmamanagers, zes ondersteuners, en een jurist waarborgen samen met de planeconomen de voorbereiding, aansturing en uitvoering van de projecten en de bijbehorende (grond)exploitaties. Samenwerken is bij ons het sleutelwoord. De sfeer in ons team is goed en bij ons kan en mag iedereen af en toe eigenwijs zijn. Als het erop aan komt vormen we een hechte groep, waarin we voor elkaar instaan.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.


Wat hebben wij jou te bieden?

Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

• Salaris van € 3.701,- tot € 5.372,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11, 36 uur). Afhankelijk van kennis en ervaring.
• Een goed ABP-pensioen.
• Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
• Momenteel werken wij veel vanuit huis. Ook na de coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken, maar er kan natuurlijk ook gewerkt worden op het stadhuis in “hartje centrum”.
• Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Kim Kuiper, teammanager plannen en projecten, via 010-2484000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiters Suzan van Os of Nina van de Pieterman gaan graag met je in gesprek! Suzan is bereikbaar via 010 248 4364 en Nina via 0612417370.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.

 Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van geschikte cv’s nemen wij direct contact op.