Medewerker bomenploeg

Medewerker bomenploeg
36 uur

Jij zorgt ervoor dat de inwoners van Vlaardingen in een mooie, schone en veilige stad wonen. Werk jij het liefst buiten? Ben jij een harde werker met groene vingers? Lees dan snel verder!

Dit ga je doen

 • Jij zorgt, samen met je collega groenmedewerkers, voor het groen in de buitenruimte en dan met name gericht op de bomen.
 • Onveilige situaties verhelp je zo snel mogelijk. Dreigt er een boom om te vallen? Zorg dat de omgeving veilig gesteld wordt. Snoeien doe je zelf en waar nodig zaag je de boel vrij. Moet er een boom gekapt worden dan zorg je dat deze melding zo snel mogelijk bij de juiste partij terecht komt.
 • Je controleert steekproefsgewijs of het BVO (Boomveiligheidsonderzoek) is uitgevoerd.
 • Je handelt meldingen van bewoners af. Je kijkt wat er aan de hand is, wat er moet gebeuren en wat er mogelijk is.
 • Afwisselend met je collega’s draai je wachtdiensten: Gebeurt er iets buiten de normale werktijden, dan word je opgeroepen om te komen helpen.

Wie ben jij?

 • Je hebt groene vingers (of juist zwarte, van het werken met je handen) en verstand van bomen of zelfs een afgeronde opleiding in het groen. Daarnaast heb je een VCA certificaat of ben je bereid deze te halen. Hetzelfde geldt voor het certificaat ETW (European Tree Worker)
 • Je hebt geen hoogtevrees, je vindt werken met een hoogwerker geen enkel probleem.
 • Jij bent iemand die we op pad kunnen sturen. Je vindt het leuk om vragen van inwoners te beantwoorden. Ook als het antwoord ‘nee’ is kan jij op een vriendelijke, geduldige en duidelijke manier uitleggen waarom we doen wat we doen (of juist niet doen).
 • Als team versterk je elkaar en voel je je verantwoordelijk. Als je werktijd er op zit maar je zit nog middenin het veilig stellen van een situatie, ga je samen door tot je met een gerust hart kunt vertrekken.
 • Je hebt je rijbewijs B want je moet zelfstandig op pad met materialen of de hoogwerker.

Samen met je nieuwe team
Jouw nieuwe team, Wijkbeheer, gaat over het onderhoud van de openbare ruimte. Denk hierbij aan groen- en boomonderhoud, dagelijks klein onderhoud en vegen van verhardingen. De taken worden onder leiding van de teammanager en unitleiders uitgevoerd door serviceteams, een veeg-, een groen- en een bomenploeg. Jij hebt direct contact met de opzichter die de dagelijkse leiding heeft over de wijk of de ploeg.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Dit hebben wij jou te bieden

 • Salaris van € 2.245,00 tot € 2.875,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 5). Afhankelijk van je kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Dynamische werkplek: De stad is jouw kantoor! Je werkt in de buitenlucht met je handen (en professioneel gereedschap natuurlijk) Je thuisbasis is de gemeentewerf.
 • Doorgroeimogelijkheden: we zien je het liefst groeien binnen onze organisatie en we geven je daar de ruimte en de middelen voor.
 • Je ontwikkelt jezelf door ervaring maar natuurlijk ook door het volgen van cursussen. Wij geven je graag de mogelijkheid om certificaten en diploma’s te behalen om nóg beter in je werk te worden.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.


Meer weten of direct solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie of de procedure? Bel gerust met Leen Smit, unitleider uitvoering groen, via (010) 248 4000. Wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.