Jurist openbare orde en veiligheid

Jurist openbare orde en veiligheid
36 uur
We houden onze stad graag veilig. Door middel van wet- en regelgeving zijn de kaders duidelijk. Die regels moeten worden gehandhaafd, alleen dan houd je het voor iedereen overzichtelijk, helder en dus veilig. Kun jij haarfijn uitleggen welke regels er zijn? En waarom we ons allemaal aan deze regels moeten houden? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als jurist openbare orde en veiligheid geef je juridisch advies en zorg je voor de juridische bestuurlijke handhaving op het gebied van veiligheid in de openbare ruimte en op het gebied van de openbare orde. Je bent verantwoordelijk voor de handhaving van aandachtsvelden op dit terrein en in het bijzonder op de verschillende vormen van gebruik van woningen en panden zoals voor hennepteelt en prostitutie, alsmede de verschillende vormen van woonoverlast, waaronder overbewoning. Als basis gelden hiervoor onder andere de Algemene wet bestuursrecht, de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), de Alcoholwet, de Opiumwet (Damoclesbeleid), mensenhandel- en coffeeshopbeleid, de woonruimteverordening, de Wet aanpak woonoverlast en de Wet tijdelijk huisverbod.

In het kort samengevat houd jij je dus bezig met:

 • Bestuurlijk handhaven (waarschuwingen, sluitingen, boetes en lasten onder dwangsom/bestuursdwang) op het terrein van APV en bijzondere wetten;
 • Vertegenwoordigen in bezwaar, beroep en hoger beroep.

Wie ben jij?
Jij legt duidelijk en overzichtelijk uit wat de kaders van de wet- en regelgeving zijn en welke keuzes daarbinnen gemaakt kunnen worden. Jij durft in het grijze gebied van de wetgeving te duiken en vooral te zoeken naar mogelijkheden. Je bent politiek en bestuurlijk sensitief: je weet wat er speelt, je snapt waar de gevoeligheden liggen en je begrijpt wat dit betekent voor je werk. Je bent je bewust van de soms uiteenlopende belangen. Jij bent iemand die goed kan plannen en organiseren. Je eigen werk is goed voorbereid zodat je zelf op de juiste momenten de juiste afwegingen en beslissingen kunt maken. Maar je hebt uiteraard ook de termijnen goed in beeld, waar juridische activiteiten merendeels van afhankelijk zijn. Hoewel jij voornamelijk zelfstandig te werk gaat, zoek je de samenwerking binnen de organisatie op. Samen met je collega's, zowel binnen je eigen afdeling als op andere afdelingen, hebben jullie een gezamenlijk doel om naartoe te werken.

Wat we verder heel belangrijk vinden:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, met een afgeronde juridische opleiding;
 • Aantoonbare werkervaring in het vakgebied is een pré;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Jouw team en de organisatie
Met 21 medewerkers vormt jouw nieuwe team Veiligheid een spil op het gebied van integraal werken in het veiligheidsdomein, op het gebied van fysieke en sociale veiligheid. Een team vol enthousiaste, betrokken professionals die te maken hebben met veel politiek gevoelige projecten en zich daar in thuis voelen. Je zult vooral nauw samenwerken met de regisseur Woonoverlast, het Interventieteam en collega juristen.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 3.719,00 tot € 5.366,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 10A). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Bryan Visser, teammanager Veiligheid, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Na het ontvangen van een geschikt cv nemen we zo snel mogelijk contact met je op.