Junior financieel adviseur

Junior financieel adviseur
36 uur
Jij krijgt energie van mensen én van cijfers. Je hebt net je opleiding afgerond en zoekt een organisatie waar je veel kunt leren, zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk. En wat jij doet, maakt impact. Want bij een gemeente werken doe je voor de inwoners en ondernemers in de stad. Heb jij zin om met jouw financiële talent iets te betekenen voor Vlaardingen? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als junior financieel adviseur ondersteun je de senior adviseurs in jouw team met diverse werkzaamheden. Je draait mee in de Planning & Control cyclus en je denkt mee over financiële vraagstukken binnen de diverse portefeuilles in de organisatie. Samen zorgen jullie er voor dat binnen de kaders van de begroting rechtmatig en doelmatig wordt gewerkt.

In hoofdlijnenhoud jij je in deze baan bezig met:

 • voorbereiden van maandelijkse budgetgesprekken met de teammanagers,
 • opstellen van memoboekingen en begrotingswijzigingen,
 • opstellen van analyses en rapportages,
 • uitvoeren van interne controle werkzaamheden voor de financiële processen,
 • beoordelen van subsidiedossiers.

Wie ben jij?
Als vanzelfsprekend heb jij iets met cijfers. En met de publieke sector. Jij zet jouw talent het liefst in voor het maatschappelijk belang. De senior adviseurs hebben een eigen portefeuille. Jouw rol is meer allround, je bent dan ook nieuwsgierig naar de diverse werkgebieden en werkzaamheden binnen een gemeentelijke organisatie. En naar hoe een gemeente werkt. Je barst van de energie en zin om te beginnen!

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO werk- en denkniveau. Je hebt een financiële, bedrijfseconomische of bestuurskundige achtergrond.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met cijfermatig werken.

Jouw team en de organisatie
Je nieuwe team Financiën bestaat uit een teammanager, een coördinator, de medewerkers van de financiële administratie, 2 strategisch adviseurs, 5 financieel adviseurs, 2 beleidsmedewerkers en een fiscaal adviseur. Wij willen de organisatie ontzorgen op het gebied van financiën. Wij zijn een team waar hard gewerkt wordt. De sfeer is open en we helpen elkaar en de organisatie daar waar nodig.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 2.878,- tot € 4.052,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 8). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Persoonlijke ontwikkeling: jouw werk is heel divers en je doorgewinterde collega’s willen jou graag alle ins en outs van de financiën van Vlaardingen leren. Daarnaast bieden we meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marc Advocaat, Teammanager Financiën, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.


Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatiebutton.

 Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact op.