Informatiemanager applicaties en koppelingen

Informatiemanager Applicaties en Koppelingen
32 - 36 uur
De gemeente Vlaardingen is druk bezig met de verbetering van haar informatievoorziening. Zo wordt onder meer de eerder ingezette beweging naar de Cloud verder opgepakt samen met een rationalisatie op het applicatielandschap. Er is aandacht voor de verdere ontwikkeling van de i-Governance en de focus voor data als basis voor het procesgerichte denken en werken binnen Vlaardingen neemt toe. Dit alles met als doel om grip en controle te houden op de veranderende informatievoorziening in een steeds wisselende (politieke) omgeving, daarin voldoende weerbaarheid en tegelijk wendbaarheid in te ontwikkelen waarbij we niet alles meer zelf hoeven te doen maar ook slim regie voeren en partnerships aangaan.

Wat ga je doen?
Als Informatiemanager bewaak je de structuur en samenhang binnen de informatievoorziening, borg je de aansluiting van de ontwikkeling van de informatievoorziening op de ambities van de business, stel je de i-visie en i-strategie op in lijn met gemeentelijke ambities, programma’s en opgaven, en zorg je voor de verwezenlijking ervan en bewaak je de kaders en richtlijnen waarbinnen de informatievoorziening zich ontwikkeld.

Jouw specialisatie ligt bij applicaties en koppelingen. Vlaardingen beschikt over een divers applicatielandschap bestaande uit wat oudere on-premise applicaties maar ook nieuwe SAAS-oplossingen zoals een generiek zaaksysteem. We zoeken een informatie-manager die met kennis, kunde en ervaring in staat is het Vlaardingens applicatielandschap te verbeteren in samenhang met andere onderdelen van de informatievoorziening.
Enkele ontwikkelingen die we daarin voorzien zijn:

 • Gecontroleerd doorzetten van de al ingezette beweging van on-premise naar SAAS-oplossingen, inclusief inhoudelijke versteviging van afspraken tussen gemeente Vlaardingen en de SAAS-leverancier
 • Verbeteren van de verbindingen tussen de applicaties; welke koppelmechanismen zijn er moeten we veranderen of vervangen? Hoe leggen we betrouwbare koppelingen met applicaties in onze omgeving?
 • Samen met de functioneel beheerders verbeteren van de (huidige en toekomstige) aansluiting van de applicaties op de (huidige en toekomstige) behoeften van de business
 • Welke standaarden houden we aan en welke ontwikkelingen zien we daarin.


Wie ben jij?
Vanuit jouw ervaring heb je een strategische visie op de informatievoorziening binnen de gemeente. Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ICT/GIS/GEO en kunt inschatten welke relevant zijn voor de organisatie en deze vertalen naar concrete oplossingen. Je bent communicatief sterk en kunt samenwerken met diverse stakeholders binnen en buiten de organisatie. Je lost complexe vraagstukken op en neemt daar beslissingen over op basis van data en analyses. Je kunt de vertaling maken van complexe technische informatie naar de werkvloer.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je hebt kennis van informatiearchitectuur, ervaring met application lifecycle management, applicatie-architectuur en koppelmechanismen (intern en extern)
 • Je bent in staat om samen te werken met de groep functioneel beheerders om het applicatielandschap te ontwikkelen in lijn met visie, strategie en beleid op de informatievoorziening van de toekomst.
 • Je bent gewend aan informatiemanagement in SAAS-omgevingen en bekend met transitie van on-premise naar cloud
 • Je bent bekend met het applicatielandschap van een gemeente. 

Jouw nieuwe team
Als informatiemanager word je onderdeel van een team van 5 nauw samenwerkende collega’s deels intern, deels extern. Binnen dat team vervult iedereen de rol van informatiemanager en heeft ook iedereen een eigen aandachtsgebied. Voor applicaties is er een groep van functioneel beheerders die de tactisch/operationele taken uitvoeren. Als informatiemanager zal je naast bijdragen aan i-visie, i-strategie en kaders en richtlijnen, ook nauw samenwerken met de functioneel beheerders om de gewenste verandering in goede banen te leiden.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 4.020,00 tot € 5.725,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.


Ben jij de persoon die we zoeken?
Vlaardingen werkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk op deze vacature via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Patrick Laenen via 06 2889 4519 of mail via patrick.laenen@vlaardingen.nl
Heb je vragen over de procedure? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatiebutton.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact op.