Applicatiebeheerder (18-24 uur)

Wil jij graag verantwoordelijk zijn voor applicaties die van cruciaal belang zijn voor onze (financiële) organisatie en vind je het leuk om gebruikers hierin te ondersteunen? Dan zijn we op zoek naar jou. Wij gaan graag met je in gesprek over de volgende functie:

  

Applicatiebeheerder (18 - 24 uur)

 Werken aan Vlaardingen:

In deze diverse en uitdagende baan ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het functioneel beheer van een aantal bedrijf kritische applicaties.  Hieronder valt onder meer het verlenen van tweedelijns support in financiële en hieraan ondersteunende pakketten zoals Coda, Donau en Cognos. Denk hierbij aan het verwerken van wijzigingen binnen deze pakketten, het oplossen van problemen, het uitwerken van rapportagemodellen. Ook het adviseren en ondersteunen van collega’s binnen de organisatie hoort bij je werk. Er wordt nauw samengewerkt met de afdeling ICT. Dit alles in samenwerking met de huidige applicatiebeheerder.

In het kort: samen met je collega’s zorg jij ervoor dat je de applicaties beheert, beter maakt en de problemen oplost.

Dit breng jij met je mee:

 • Minimaal mbo werk- en denkniveau (een afgeronde mbo-opleiding);
 • Kennis van inrichting (tabellen e.d.) van financiële applicaties;
 • Boekhoudkundige kennis in het algemeen en de gemeentelijke boekhoud regelgeving in het bijzonder;
 • Gevoel voor ICT/automatisering en globale kennis hoe koppelingen tussen applicaties werken;
 • Ervaring met het testen van applicatie updates;
 • Praktische vragen van gebruikers kunnen vertalen naar een technische oplossing;
 • Klantvriendelijk en oplossingsgericht zijn;
 • Onder druk kunnen presteren;
 • Een visie hebben op toekomstige ontwikkelingen in het vakgebied.

Dit krijg je in deze baan:

 • Waardering:  Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris basis van 36 uur in schaal 9: deze loopt van: €2798,00 tot €4109,-.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 18 tot 24 uur; in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt;
 • Hybride werken: Ook na de Corona crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Daarnaast bevindt het stadhuis zich hartje centrum;
 • Persoonlijke ontwikkeling: Meer dan 50 up-to-date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken;
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie met onze medewerkers; 
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Samen met je nieuwe team

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Je komt te werken in een team met enthousiaste collega’s. Het team bestaat uit financieel administratief medewerkers, financieel adviseurs, financieel beleidsmedewerkers en applicatiebeheerders.

Ben jij de persoon die we zoeken?

Solliciteer dan op deze vacature. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Marco Jonker, teammanager via is 06-36317033.

Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Of wil jij gewoon eens een kop koffie drinken en mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Nina van de Pieterman beantwoordt met alle plezier je vragen of nodigt je uit voor een kop koffie (of thee) in het Stadhuis. Zij is bereikbaar via 0612417370.