Allround onderzoeker / Data scientist

Allround onderzoeker / data scientist
32 – 36 uur

Heb jij zin om je te verdiepen in data science en werken vanuit een datawarehouse en kun je ons team versterken met jouw kennis en ervaring met het uitvoeren van kwantitatief/ statistisch en kwalitatief onderzoek op veel diverse beleidsterreinen binnen de gemeente Vlaardingen? Lees dan snel verder!


Werken aan Vlaardingen
Data geeft inzicht. Door beschikbare data te analyseren en vervolgens te verwerken, komen we tot informatie die we organisatie breed kunnen gebruiken om ons beleid te blijven ontwikkelen.

Met die data maken we impact! We gebruiken het bijvoorbeeld voor het aanpakken van maatschappelijke opgaves als ondermijning, sociaal domein, duurzaamheid, invloeden van klimaat op de stad enz. Je beantwoordt vragen van beleidsmedewerkers door gevraagde informatie bij elkaar te brengen, te analyseren en in een passend informatieproduct te presenteren. Je beheert en maakt gebruik van de enquêtetool van de gemeente Vlaardingen. Wij koppelen onze data aan onze geo informatie, inclusief 3D ontwikkeling.

In hoofdlijnen houd jij je bezig met:

 • Uitvoeren van kwantitatief/ statistisch en kwalitatief onderzoek en enquêtes op diverse beleidsterreinen binnen de gemeente Vlaardingen
 • Inventariseren, analyseren en vertalen van Business Requirements op beleidsontwikkeling en beleidsevaluatie.
 • Je maakt in samenwerking met de technische specialisten BI oplossingen in de vorm van dashboards, rapportages of een ander informatieproduct
 • Je informeert en begeleidt gebruikers in het gebruik van de dashboards en rapportages.


Wanneer hebben wij een match?
Als ervaren onderzoeker/ data scientist neem jij ruime kennis en (technische) vaardigheden op het gebied van het uitvoeren van onderzoeken mee. Jij weet op een slimme, en efficiënte manier relevante informatie te verzamelen en data te analyseren. Jij kunt complexe zaken eenvoudig vertalen, zowel mondeling als op ‘papier’, naar een begrijpelijk advies. Er gebeurt enorm veel op jouw vakgebied en jij bent op de hoogte van iedere ontwikkeling. Je kunt goed omgaan met de politieke context van een gemeente, je weet welke belangen er spelen en je bent een verbinder tussen de diverse vakgebieden.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Een afgeronde WO opleiding met minimaal een minor toegepast onderzoek met een statistische achtergrond . Je moet zelfstandig een onderzoek kunnen opzetten en complexe beleid- en data-analyses doen.
 • Je hebt kennis en ervaring met het ontwikkelen en toepassen van Business Requirements op beleidsontwikkeling- en evaluatie. Daarbij maak je gebruik van ons Data Warehouse en data science.
 • Je hebt ervaring met Power BI.

De nadruk in deze vacature ligt bij ervaring op het zelfstandig kunnen uitvoeren van kwantitatief en kwalitatief onderzoek voor de beleidsontwikkeling en beleidsevaluatie en in mindere mate bij het zelfstandig kunnen uitvoeren van data scientist taken. Een ontwikkeltraject op voor data science behoort tot de mogelijkheden.


Samen met je nieuwe team
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Samen met je collega’s van team informatiemanagement ben je, onder andere, de spil tussen de ICT en de beleidsafdelingen. Het team faciliteert het data-geïnformeerd werken en digitale dienstverlening en beheert de applicaties waarmee we werken binnen de organisatie. Het is een divers team, qua leeftijd en achtergrond, dat de gezamenlijke passie voor BI deelt. Je werkt met enthousiaste collega’s die elkaar prikkelen om door te ontwikkelen.


Wat hebben wij jou te bieden?
In deze rol heb je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je kunt veel leren op inhoud maar ook over (integraal) samenwerken en communicatie. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 3615,00 tot € 5247,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 11.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek is 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Meer dan 50 trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie met onze medewerkers.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.


Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie, het team of onze organisatie? Neem dan contact op met Mieke Zonderop, teammanager Informatiemanagement, via 010 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via 010 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!


Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.