Adviseur Facilitaire Voorzieningen

De situatie waar we op dit moment allemaal mee te maken hebben, zorgt voor verandering. Waar voor de één de wereld even stil staat, gaan voor de ander de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Dat laatste geldt zeker ook voor facilitaire dienstverlening. Alle facilitaire zaken blijven bestaan, maar op welke manier gaan we die nu efficiënt inrichten, met oog voor de nieuwe werkelijkheid? Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als hybride werken, huisvesting en circulariteit. Durf jij de uitdaging aan om samen met ons je innovatieve ideeën omzetten in acties en onze organisatie daar in adviseren?

Word dan onze nieuwe

Adviseur Facilitaire Voorzieningen
36 uur

 

Werken aan VlaarDINGEN
Samen met je collega’s van Facilitaire Voorzieningen ga jij als het ware over het ‘huishouden’ van de organisatie. Van beveiliging tot catering en van kantoorinrichting tot bedrijfskleding , jij zorgt dat je collega’s alle diensten en middelen tot hun beschikkingen hebben om het werk goed te kunnen doen. Als adviseur facilitaire voorzieningen adviseer je samen met je collega de organisatie over facilitaire vraagstukken, stel je het facilitair beleid op en zorg je ervoor dat dit beleid uitgevoerd wordt.

Jouw functie in hoofdlijnen:

 • Je bent verantwoordelijk voor het naleven van onze facilitaire contracten op gebied van o.a. beveiliging, kantoorartikelen, inrichting, catering, schoonmaak, wagenparkbeheer, bedrijfskleding etc.
 • Je stelt adviesnota’s, jaarplannen en het inkoopplan op.
 • Je stelt aanbestedingsdocumenten van zowel Europese als meer- en enkelvoudige onderhandse aanbestedingen op voor de diverse facilitaire diensten en producten. Dit doe je in samenwerking met de collega`s van het centrale inkoopteam.
 • Je neemt deel aan projectgroepen, (mede) opstellen en begeleiden van projectplannen zoals Hybride Werken, huisvestingsvraagstukken verbetering facilitaire dienstverlening.

 

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. In je nieuwe team Facilitaire Voorzieningen ben je met zo’n 5 directe collega’s verantwoordelijk voor alle facilitaire diensten en producten binnen de gemeentelijke dienstpanden.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je nog meer verdient zijn collega’s die net zo betrokken en gemotiveerd zijn als jij om een optimaal resultaat te behalen. Ook kan je als adviseur facilitaire voorzieningen bij Vlaardingen rekenen op:

 • Afwisseling: jouw takenpakket is zo divers en bestrijkt de hele gemeentelijke organisatie. Jij gaat je echt niet vervelen!
 • Ruimte om de functie verder te ontwikkelen en daardoor ook de organisatie: er gaat nu zoveel veranderen, jij vertaalt dat naar onze organisatie.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van €2973,00 tot 4494,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 10.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijks ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit breng je mee
Als ervaren adviseur facilitaire voorzieningen weet je wat er speelt op jouw vakgebied. Jij volgt de nieuwste ontwikkelingen en vertaalt dit doelgericht en pragmatisch naar onze organisatie. Je laat je voeden door de gebruikers en adviseert het management over het vast te stellen facilitair beleid. Jij hebt innovatieve ideeën over de toekomst van jouw vakgebied en wilt deze graag samen met je collega’s ontwikkelen en uitvoeren. Je bent toegankelijk, bij vragen of nieuwe situaties komt de enthousiaste dienstverlener in jou direct naar boven. Tegelijk ben je kritisch, je vraagt door en houdt het grotere geheel altijd voor ogen. Je bent sterk in schrijven van beleid en adviezen en je houdt er van om structuur aan te brengen in je werk dat vaak vraagt om prioritering binnen de hectiek van de dag. De politieke processen zie je als een uitdaging. Van jou wordt zowel geduld als doorzettingsvermogen gevraagd om je doelen in daadwerkelijke daden te kunnen omzetten.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO werk- en denkniveau in de richting van Facility Management of een vergelijkbare opleiding. Je hebt in ieder geval een aantal jaren werkervaring facilitaire functie.

 • Denker en doener. Je denkt mee op tactisch en strategisch niveau en je hebt een handson mentaliteit.

 • Relevante inkoopervaring. Je hebt ervaring met (Europese) aanbestedingstrajecten, het liefst vanuit een gemeentelijke organisatie.

 • Ervaring met adviseren, zowel mondeling als schriftelijk. Adviseren op facilitair gebied, maar je vindt ook iets van teamontwikkeling en wil hieraan bouwen.

 

Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 24 oktober 2021 op deze vacature van adviseur facilitaire voorzieningen via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Furoz Ramanand, teammanager, via (010) 248 4408. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Save the date
Zet 28 oktober a.s. alvast in je agenda, want dan vinden de gesprekken plaats op ons stadhuis in Vlaardingen. Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd.