Accounthouder Stroomopwaarts / beleidsadviseur werk en inkomen

Accounthouder Stroomopwaarts / beleidsadviseur werk en inkomen
24-36 uur

Wil jij het verschil kunnen maken binnen een belangrijk maatschappelijk thema? Lees dan snel verder!

Dit ga je doen
Als accounthouder Stroomopwaarts ben je als het ware de verbindende schakel tussen de gemeente Vlaardingen en Gemeenschappelijke Regeling (GR) Stroomopwaarts. Je hebt in deze functie een belangrijke rol als het gaat om de uitvoering van de visie Sociaal Domein ‘op volle kracht vooruit’. Stroomopwaarts is, als uitvoerder van de Participatiewet, één van de pijlers waarop deze visie is gericht. De uitvoering van deze visie gebeurt in nauwe samenwerking met andere deelnemende gemeenten aan de GR: Maassluis en Schiedam.

Jouw werk bestaat onder andere uit:

 • Het management, de directie en de wethouders adviseren over de verschillende beleidsvelden die door Stroomopwaarts worden gerealiseerd (o.a. participatiewet, wet schuldhulpverlening, sociale zekerheid)
 • Unitmanagers en directie van Stroomopwaarts adviseren
 • Je hebt een coördinerende rol richting collega’s, met name de beleidsadviseurs en je collega-accounthouders, o.a. met betrekking tot de wijkteams. Daarbij heb je ook aandacht voor je collega’s in Maasluis en Schiedam.
 • De kwaliteit en effectiviteit toetsen van de producten en aangeleverde stukken, op inhoud en proces. Het gaat hierbij met name om een integrale beleidsvisie vanuit Stroomopwaarts waarbij de visie Sociaal Domein als basis dienst
 • Opleggers maken voor stukken vanuit Stroomopwaarts waar het college en/of de raad over moet beslissen
 • De financiële opdrachten voor uitbetaling van BUIG-gelden en minimabeleid controleren
 • Je bent, samen met financiën, medeverantwoordelijk voor de opgestelde begroting Stroomopwaarts

Dit breng jij met je mee
Voor deze rol zoeken we echt een doorgewinterde adviseur met aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van werk en inkomen. Iemand die als vraagbaak kan dienen en op ieder niveau inhoudelijk kan adviseren. Je krijgt in deze functie veel vrijheid, vertrouwen en ruimte. Omgekeerd vraagt dit verantwoordelijkheid en initiatief. Met jouw ervaring en expertise geef je de functie verder vorm.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Hbo werk- en denkniveau met aantoonbare ervaring als (beleids)adviseur in een politiek bestuurlijke omgeving.
 • Je bent een gesprekspartner op alle niveaus en je kan verbinding aanbrengen tussen ontwikkelingen in de praktijk, op politiek-bestuurlijk niveau en met de stad. Je bent daarom in staat je zowel schriftelijk als mondeling goed uit te drukken.
 • De gemeente Vlaardingen werkt opgavegericht als partner in het netwerk. Per situatie wordt gekeken naar de passende overheidsrol. Dit betekend dat je als beleidsadviseur in staat moet zijn te schakelen tussen deze rollen: samenwerken, faciliteren en sturen.
 • Je hebt lef, een open mind én authenticiteit.

Jouw team en de organisatie
Als accounthouder Stroomopwaarts / beleidsadviseur werk en inkomen maak je deel uit van een energieke club, als onderdeel van het team jeugd en maatschappelijke ontwikkeling (sociaal domein). Je werkt verder samen met veel verschillende collega’s uit diverse teams binnen de organisatie. Maar ook daarbuiten, met partners in de stad.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Dit hebben wij jou te bieden
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 3701,00 tot € 5372,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Meer weten of direct solliciteren?
Ben jij de accounthouder / beleidsadviseur die wij zoeken, maar heb je nog vragen over bijvoorbeeld de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen zo snel mogelijk contact op.