Onze organisatie

Bij de gemeente Vlaardingen kom je terecht in een open organisatie, waar gelijkwaardigheid voorop staat en we klaar staan voor elkaar. De lijnen zijn kort en het werkplezier is groot. Je hebt veel ruimte om de zaken op je eigen manier aan te pakken en je krijgt direct veel verantwoordelijkheid. We stropen de mouwen op en staan graag met onze voeten in de klei. Er moet veel gebeuren en we pakken zaken aan.

Samenwerken

Bij de gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Figuurlijk: we werken samen met inwoners, ondernemers en organisaties. Maar ook letterlijk: gelijkwaardigheid staat bij ons voorop; je kunt bij al je collega’s binnenlopen met een vraag en spreekt de burgemeester net zo makkelijk aan als de schoonmaker van het stadhuis.

Jezelf ontwikkelen

We geven je voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen. In je functie én persoonlijk. Je teammanager helpt je daarbij. De ene keer door je een cursus aan te bieden, de andere keer door je mee te laten draaien in een project of commissie. Drie keer per jaar bespreken we je ontwikkeling.

Goede faciliteiten

Ons stadskantoor kent geen vaste werkplekken, toch ga je op elke plek moeiteloos aan de slag. Of je nu thuis werkt, of in ons vernieuwde stadskantoor, wij zorgen ervoor dat jij je werk optimaal kan doen. Met je eigen, persoonlijke instellingen en de beste faciliteiten.

Diversiteit

Onze gemeenteorganisatie is zo divers als Vlaardingen zelf. Onze bijna 500 medewerkers hebben allerhande verschillende achtergronden. Van mbo tot wo, van jong tot oud, uit verschillende culturen.

Zeven afdelingen

De gemeente Vlaardingen bestaat uit de zeven verschillende afdelingen. Elke afdeling is weer onderverdeeld in teams. Voor elke afdeling geldt dat je te maken krijgt met zeer diverse werkzaamheden.

 • Directie
  Deze afdeling vertaalt de wensen van het college naar actiepunten voor de gemeenteorganisatie. De werkzaamheden zijn enorm breed. Van de ondersteuning van wethouders tot de ontwikkeling van beleid.
 • Stedelijke Ontwikkeling
  Omvangrijke projecten komen bij deze afdeling terecht. Stedelijke Ontwikkeling houdt zich bijvoorbeeld bezig met de verbetering van knooppunt Vijfsluizen en de aanleg van een spoorwegonderdoorgang bij de Marathonweg.
 • Stedelijk Beheer
  Naast de Grote Kerk en de Visbank heeft Vlaardingen nog 580 monumenten en andere beeldbepalende objecten. Ook zijn er honderden lantaarnpalen en verkeersdrempels, en vier mooie parken. De werknemers van deze afdeling kennen al deze bouwwerken op hun duimpje. Zij houden Vlaardingen mooi en leefbaar.
 • Middelen
  Met gemeenschapsgeld mag je niet lichtzinnig omspringen. De afdeling Middelen bewaakt onder andere de inkomsten en uitgaven en verzorgt de inkoop. Ook alle juridische zaken worden hier afgehandeld.
 • Informatie & facilitaire voorzieningen
  Deze afdeling zorgt ervoor dat al onze collega’s hun werk kunnen doen. Ze zijn verantwoordelijk voor alle ondersteunende diensten. Van onze computersystemen tot de schoonmaak van het stadskantoor.
 • Publiek
  De afdeling Publiek heeft het meeste contact met Vlaardingers. Ze zijn onder meer verantwoordelijk voor de dienst Burgerzaken en de balie op het stadskantoor. Maar ook het stadsarchief valt onder deze afdeling.
 • Maatschappelijke Ontwikkeling
  In onze gemeente zijn genoeg (vlaar)dingen te doen. Zo zijn er 7 voetbalclubs, 8 scoutinggroepen, 19 basisscholen en een bibliotheek met 3 vestigingen. Deze afdeling werkt samen met al deze organisaties en instellingen. Een gezonde maatschappelijke ontwikkeling is het doel.